top of page
Välkommen till

VIRTUELLA GUIDNIGNAR   I BERLIN 

Om du inte kan komma till Berlin - så tar vi Berlin till dig!

Berlin Highlights - 1 timme live

 

 • Brandenburg Tor

Vår guidning börjar vid Berlins mest kända monument; Brandenburg Tor. Symbolen för delningen mellan Öst och Väst Berlin. Men vad är historien bakom detta monument? Och varför heter torget framför, Pariserplatz?

 • Tiergarten

Vi tar en kort promenad igenom Berlins gröna lunga och går över den f.d delningen mellan Öst och Väst. 

 • Segerpelaren

En symbol för det "andra Riket" och en symbol för Tysklands första förening.

 • Soviet Minnesmärke i Tiergarten

Knappt har skottens skalv tystnat på Berlins gator och Sovjetunionen bygger ett enormt segermonument mitt i Berlin. En stark symbol för vinst och att man har satt ett stopp för Hitler. 

 • Riksdagshuset

Vi avslutar vid Riskdagshuset, mitt i Berlins hjärta. Det har en väldigt turbulent historia men idag är byggnaden en stark symbol av den moderna Tysklands demokrati. 

​​

Tredje Riket - 1 timme live

 

Denna guidning tar dig längs den före detta ​Nazistiska huvudgatan.

 • Terrorns Topografi

det före detta huvudkvarteret för både SS och Gestapo, avskydd och fruktad av många. I dag finns här ett lärorikt museum som ger oss en möjlighet att blicka in i det förflutna och lära oss om de mörka grymheterna under Tredje Riket. 

 • Före detta Luftwaffe (flygvapnet)

Denna gigantiska byggnader en en av de få Nazist byggnaderna som överlevde bombningarna under andra världskriget. 

 

 • Hitler's Bunker 

I dag klassas det som Berlin mest besökta parkeringsplats. Det inte finns mycket att se här i dag - men det var på denna plats som Hitler tog sit liv 1945.

 

 • Förintelsemonumentet

Vi ska aldrig glömma de fruktansvärda massmorden som Nazisterna utövade. Sedan 2005, I hjärtat av Berlin står ett fält av 2711 gravstensliknande stenar.

Berlinmurens minnesplats - 1timme live

 

Här tar vi dig igenom Berlin murens minnesplats. 

 

 • Spökstationer

Genom F.d Öst Berlin rullar tåg med Väst Berlinare. 

 

 • Dödsremsan

Det ökända området mellan de två Berlinmurarna där soldater var beordrade att skjuta eventuella flyktpersoner. 

 

 • Minnesmärke över offren

136 människor föll offer som en konsikvens av att ha försökt fly över (eller under) Berlin Muren. 

 

 • Försonings Kyrkan

En 1800-tals kyrka som blev fånge i dödsremsan. 1885 sprängs kyrkan. Sedan 2000 står försonins kappellet på samma plats. Regelbunda minnesstunder hålls för offren av Berlin Muren. 

 

 • Flykt Tunnlar

Längs Bernauerstrasse grävdes den mest kända tunneln, tunnel 57.

Judiska kulturarvet - 1 timme live 

 

 • Museet "Blindenwerkstatt Otto Weidt"

Museet befinner sig i vad som idag heter Haus Schwarzenberg och är en av de få centrala samlingsplatserna för grafitti​. På 30- och 40- talet hade borstmakaren Otto Wendt sin fabrik här. Han riskerar sitt liv för att hjälpa Judar att undankomma deportation av Gestapo. En hjälte mitt under krigets fasor.

 

 • Große Hamburgerstrasse

Längs denna gata får vi se den F.d Judiska pojkskolan samt den första Judiska begravningsplatsen. Byggnaden som förstördes under andra världskriget var ett ålderdomshem som senare omvandlades till ett samlingsläger där man senare blev deporterad till ett koncentrationsläger.  ​

 

 • Nya Synagogan

Vi avslutar denna guidning vid den Nya Synagogan. En stark symbol för den integrerade Judiska församlingen som växer sig fram i slutet på 1800-talet. Synagogan överlever Kristalnatten, men kommer dessvärre att förstöras av bomber under andra världskriget. 

IMG_2473_edited_edited_edited.jpg

Kungliga Berlin - 1 timme live

 • Gendarmenmarkt

Njut at den fantastiska arkitektur på Berlin vackraste torg. Den Franska och Tyska kyrkan kantrar det Nyklassicistiska Konsert Huset. 

 

 • Bebel Platz

Byggnader som sträcker sig till baka till Frederick den Stores 1700 tal och upplysningens tid. Här finns även en stark minnesplats till det ökända Nationalsocialistiska bokbålet.

 

 • Neue Wache

Det före detta vakthuset är idag en den centrala minnesplats till alla som fallit offer av krig och tyranni. 

 

 • Unter den Linden

Den Kungliga boulevarden som sträcker sig hela vägen fram till Brandenburg Tor. Den mest legendariska gatan i Berlin. 

 • Museumön

Med på Unescos världsarvslista och hem till inte mindre än 6 museum. Här står även Berlins Domkyrka, såväl som det nya återuppbyggda slottet - Humboltforum (förväntas att öppnas 17.12.20). 

Fördelar med en Virtuell Tour

Jag måste erkänna att jag inte var helt övertygad om virtuella guidningar när jag först hörde talas om det. Jag tvivlade definitivt, vilket jag är säker på att du också gör. Men, ju mer jag har undersökt konceptet och provkört så måste jag erkänna att jag hade fel. Nu kan en virtuell guidning aldrig ersätta verkliga resor och och direkta upplevelser och när världen är redo för oss som kan resa igen, kommer jag att vara den första att välkomna dig till Berlin. MEN ... det kan tyvärr dröja ett tag, och även om du inte kommer att kunna känna smaken av en currywurst, en söt strudel eller kall öl, så kan du ändå ta in delar av Berlin - direkt in i bekvämligheten av ditt eget hem. Du kan bjuda in upp till fem personer; familj, vänner eller jobbarkompisar. Och som en extra bonus, om du bokar en guidning innan slutet av 2020, får du en virtuell guidning av eget val - GRATIS! Skulle det inte vara en bra gåva till någon? Eller kanske den första guidningen bara var SÅ BRA och gav mersmak, att du bara MÅSTE ta en till…. Vem vet? Här är några fördelar:

 • Privata virtuella rundturer i realtid. Du får möta en guide, live i Berlin och utforska både historia och kultur.

 • Guidningen är interaktiv där du har möjlighet att ställa frågor. 

 • Du bestämmer vem som är med på guidningen. Bokningslänken kan du kan skicka till upp till fem personer och uppleva Berlin tillsammans.

 • Fortsätt att utforska olika platser i världen men en lokal guide. Säkert och bekvämt, hemifrån!

 • Besök en plats du alltid har drömt om, eller återbesök en gammal favorit igen. 

 

Hoppas vi ses i Berlin - virtuellt eller live.

Allt gott, Jessica

Hur funkar det?

Våra virtuella gudingar sker mellan: 

8.00 och 16:00  (GMT+1) September till Mars

8.00 och 18.00  (GMT+1) April till Augusti

Vänligen skicka ett email om önskad tid för er guidning - det är viktigt att vi har dagsljus för gudingen. 

Observera! På grund av tekniska problem kan inga guidningar ske i nederbörd. 

Pris:

Våra privata virtuella guidningar tar ca en timme och kostar €110 för upp till fem personer. 

För större grupper, vänligen kontakta oss för prisuppgifter.

Platform:

Vi kommer att använda oss av Zoom för vår virtuella guidning. Viktigt är att du laddar ner programmet på din dator, laptop eller telefon – för bästa erfarenhet rekommenderar vi att ni har både hörlurar och mikrofon anslutna och glöm inte kameran ;) 

Vad väntar ni på? Let the touring begin!

Om Jessica

Jessica kom till Berlin 2005 via ett annat kännt B - Broadway. Efter sju år som professionell dansare bytte hon boardwalken för Berlins gator där hon med sin naturliga förmåga att underhålla förvandlar historia till en oförglömlig upplevelse. Hon har en genuin passion för staden och dess fascinerande berättelser som hon älskar att dela med sig av.

 

Jessica är en av Berlins mest efterfrågade guider på grund av hennes smittsamma entusiasm och fenomenala förmåga att förmedla historia med känsla och spänning. Sedan 2006 har hon byggt upp sitt rykte och är en av de mest eftertraktade guiderna i Berlin. En tour med Jessica är underhållande, dynamisk och framförallt späckad med historia.

För omdömen av tidigare resenärer ta gärna en titt på: Tripadvisor

Virtual tours.jpg
bottom of page